background
Jeugdband Adest Musica
Onze jeugd, onze toekomst!

Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim is de jongerenafdeling van Drum- en Showband Adest Musica in Sassenheim. Deze Jeugdband werd in 1968 opgericht met het doel om voor 8 tot 16-jarigen een opstap te geven naar de Drum- en Showband. Op die manier kan het natuurlijke verloop binnen de Drum- en Showband blijvend aangevuld worden.

Stevige basis

Sinds de oprichting heeft dit onderdeel van de vereniging - ondanks doorstroming van oudere jeugd en als gevolg daarvan regelmatig wisselende samenstelling - al vaak bewezen tot grote dingen in staat te zijn. Door de jaren heen werden bij diverse concoursen veelvuldig eerste prijzen, zelfs met onderscheiding en promotie naar een hogere divisie, mee naar Sassenheim genomen.

Belangrijke prestaties

Vanwege de doorstroming naar de Drum- en Showband is er een voortdurend verloop van kwaliteit en kwantiteit binnen de Jeugdband. Toch weet de Jeugdband op muzikaal niveau te blijven. Zo wordt er jaarlijks deelgenomen aan de jeugdmanifestatie, het voorprogramma van Nationale Taptoe Ahoy. In het najaar van 2012 werd deelgenomen aan het Concours Schiedam. Dit onder de reglementen van de landelijke bond Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Hier werden prima rapportcijfers behaald; 85,00 punten voor het onderdeel mars van de maximaal 100 te behalen punten. Deze score leverde een toegangsbewijs op voor het Nederlands Kampioenschap in januari 2013 in Klundert. In de jeugddivisie sectie blaaskorpsen behaalde Jeugdband Adest Musica met 86,72 punten in de categorie marcherend/stilstaand marswedstrijden de titel Nederlands Kampioen 2013! Ook wordt er, met enige regelmaat en klinkende resultaten, deelgenomen aan het Nationaal Jeugdfestival in Vlissingen.

Doorstroming

Door de prestaties van de Jeugdband, die op dit moment uit ongeveer 25 jongens en meisjes bestaat, wordt het korps veel gevraagd voor showoptredens, streetparades en andere evenementen. Jaarlijks betekent dit zo een 20 tot 25 optredens voor de Jeugdband. Naast deze optredens en repetities wordt veel tijd en aandacht besteed aan de muziekopleiding. Dit alles in een eigen opleidingsvorm. Alle jeugdige leden krijgen de mogelijkheid om hun A-, B-, en C-diploma te behalen waarna een doorstroom naar de Drum- en Showband mogelijk wordt. Wanneer een jeugdbandlid de leeftijd van 14 jaar bereikt vinden er periodiek stages plaats bij de Drum- en Showband. Door dit beleid blijft de kwaliteit gewaarborgd wanneer de (jeugd)leden op 16-jarige leeftijd, en na het behalen van het benodigde niveau, overstappen naar Drum- en Showband Adest Musica.

Professionale opleiding

De Jeugdband wordt gevoed vanuit de aspiranten; onze jeugdleden in opleiding. De aspiranten spelen vanaf de eerste dag dat ze lid zijn mee in het Aspirantenorkest en krijgen wekelijks basisexercitie. Voordat de leerling echter in het Aspirantenorkest terecht komt, is er een oriëntatiefase: de Adest Kids. Tijdens 10 gratis proeflessen wordt op een speelse manier kennis gemaakt met de vereniging. Wanneer een kind aangeeft lid te willen worden van de vereniging beginnen de muziek- en marchinglessen op weg naar instroming in de Jeugdband van Adest Musica. Hier zijn de individuele muzieklessen van gediplomeerde docenten het eerste jaar helemaal gratis (circa 40 lessen). Na gemiddeld twee jaar gaat een jeugdig lid deel uitmaken van een samenspeelgroep. Zo’n twee jaar verder zijn de aspiranten voldoende opgeleid om plaats te nemen in de Jeugdband. Vanaf dat moment draaien ze volledig mee als jeugdbandlid.

Jeugdband Adest Musica, onze jeugd onze toekomst!

Augustus 2015

Sponsors Jeugdband Adest Musica

De Zwart Schoonmaak Sassenheim, www.dezwartschoonmaak.nl
Indoorspeeltuin KidsZoo Noordwijkerhout, www.kidszoo.nl

Instructieteam Jeugdband Adest Musica

Matthijs Kruik, algehele muzikale leiding
Terrence van den Aardweg, instructie slagwerksectie
Wouter Kerkvliet, basis- en showexercitie
Danny Zuidhoek, basis- en showexercitie

Gediplomeerde docenten

Paula Brouwer, opleiding slagwerk
Erik van der Heijden, opleiding blazers
Adriaan van der Louw, opleiding blazers
Lida Olthoff, opleiding blazers

Share > Fb Tw In @

EERSTVOLGENDE ACTIVITEITEN

24-08Werkweekend, OverigeJEB
25-08Werkweekend, OverigeJEB
26-08Werkweekend, OverigeJEB
28-08Vriendenactie, StreetparadeDSB
28-08Vriendenactie, StreetparadeJEB
01-09Sassenheim, TaptoeJEB
02-09Zundert, StreetparadeDSB
08-09Antwerpen (B), Taptoe + Street...DSB
15-09Alkmaar, Taptoe + StreetparadeDSB
19-09Sassenheim, StreetparadeJEB

TWITTER

FACEBOOK