background
Jeugdband Adest Musica
Onze jeugd, onze toekomst!

Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim is de jongerenafdeling van Drum- en Showband Adest Musica in Sassenheim. Deze Jeugdband werd in 1968 opgericht met het doel om voor 8 tot 16-jarigen een opstap te geven naar de Drum- en Showband. Op die manier kan het natuurlijke verloop binnen de Drum- en Showband blijvend aangevuld worden.

Stevige basis

Sinds de oprichting heeft dit onderdeel van de vereniging - ondanks doorstroming van oudere jeugd en als gevolg daarvan regelmatig wisselende samenstelling - al vaak bewezen tot grote dingen in staat te zijn. Door de jaren heen werden bij diverse concoursen veelvuldig eerste prijzen, zelfs met onderscheiding en promotie naar een hogere divisie, mee naar Sassenheim genomen.

Belangrijke prestaties

Vanwege de doorstroming naar de Drum- en Showband is er een voortdurend verloop van kwaliteit en kwantiteit binnen de Jeugdband. Toch weet de Jeugdband op muzikaal niveau te blijven. Zo wordt er jaarlijks deelgenomen aan de jeugdmanifestatie, het voorprogramma van Nationale Taptoe Ahoy. In het voorjaar van 2018 werd deelgenomen aan het ODSC in Assen. Hier werd een prima show neergezet en werd gewaardeerd met 85.17 punten, dit was uiteindelijk voldoende om als winnaar uit de bus te komen in de Jeugdklasse!

Doorstroming

Door de prestaties van de Jeugdband, die op dit moment uit ongeveer 25 jongens en meisjes bestaat, wordt het korps veel gevraagd voor showoptredens, streetparades en andere evenementen. Jaarlijks betekent dit zo een 20 tot 25 optredens voor de Jeugdband. Naast deze optredens en repetities wordt veel tijd en aandacht besteed aan de muziekopleiding. Dit alles in een eigen opleidingsvorm. Alle jeugdige leden krijgen de mogelijkheid om hun A-, B-, en C-diploma te behalen waarna een doorstroom naar de Drum- en Showband mogelijk wordt. Wanneer een jeugdbandlid de leeftijd van 14 jaar bereikt vinden er periodiek stages plaats bij de Drum- en Showband. Door dit beleid blijft de kwaliteit gewaarborgd wanneer de (jeugd)leden op 16-jarige leeftijd, en na het behalen van het benodigde niveau, overstappen naar Drum- en Showband Adest Musica.

Professionale opleiding

De Jeugdband wordt gevoed vanuit de aspiranten; onze jeugdleden in opleiding. De aspiranten spelen vanaf de eerste dag dat ze lid zijn mee in het Aspirantenorkest en krijgen wekelijks basisexercitie. Voordat de leerling echter in het Aspirantenorkest terecht komt, is er een oriëntatiefase: de Adest Kids. Tijdens 10 gratis proeflessen wordt op een speelse manier kennis gemaakt met de vereniging. Wanneer een kind aangeeft lid te willen worden van de vereniging beginnen de muziek- en marchinglessen op weg naar instroming in de Jeugdband van Adest Musica. Hier zijn de individuele muzieklessen van gediplomeerde docenten het eerste jaar helemaal gratis (circa 40 lessen). Na gemiddeld twee jaar gaat een jeugdig lid deel uitmaken van een samenspeelgroep. Zo’n twee jaar verder zijn de aspiranten voldoende opgeleid om plaats te nemen in de Jeugdband. Vanaf dat moment draaien ze volledig mee als jeugdbandlid.

Jeugdband Adest Musica, onze jeugd onze toekomst!

Juli 2018

Sponsors Jeugdband Adest Musica

De Zwart Schoonmaak Sassenheim, www.dezwartschoonmaak.nl
Indoorspeeltuin KidsZoo Noordwijkerhout, www.kidszoo.nl

Instructieteam Jeugdband Adest Musica

Matthijs Kruik, algehele muzikale leiding
Joost de Mooij, instructie slagwerksectie
Wouter Kerkvliet, basis- en showexercitie
Danny Zuidhoek, basis- en showexercitie

Gediplomeerde docenten

Paula Brouwer, opleiding slagwerk
Erik van der Heijden, opleiding blazers
Adriaan van der Louw, opleiding blazers
Lidia Olthoff, opleiding blazers

Share > Fb Tw In @

EERSTVOLGENDE ACTIVITEITEN

05-04Sassenheim, StreetparadeJEB
25-04Sassenheim, StreetparadeJEB
25-04Sassenheim, StreetparadeDSB
25-04Sassenheim, StreetparadeJEB
27-04Katwijk aan Zee, TaptoeDSB
27-04Sassenheim, StreetparadeDSB
27-04Sassenheim, StreetparadeJEB
04-05Sassenheim, SerenadeDSB
05-05Deventer, TaptoeDSB
05-05Drunen, TaptoeJEB

TWITTER

FACEBOOK