background
Drum- en Showband Adest Musica
The Next Level

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht op 31 januari 1952. In opzet eerst alleen een harmonie, waaraan later een drumbandafdeling werd toegevoegd. Na de opheffing van de harmonie in 1963 groeide het orkest uit naar de huidige bezetting.

Topscore

Drum- en Showband Adest Musica telt anno 2015 ruim 50 muzikanten en hoort sinds de jaren '80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2013 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen. Bij de marswedstrijden werd Adest Musica beloond met 92.21 punten, wat voldoende was voor een 3de plaats in de internationale eindrangschikking. Daarnaast behaalde de Drum- en Showband 91.63 punten bij de showwedstrijden, wat een 5de plaats in de internationale eindrangschikking opleverde. Op de nationale ranglijst eindigde de Drum- en Showband op een 2de plaats. Met het WMC showproduct Mother Earth wordt een volgende fase in de mars- en showsector bereikt, een fase waarin technisch hoogstaande muziek wordt gecombineerd met een minstens zo kwalitatief hoogstaande choreografie. Adest Musica vat dit samen door het kernbegrip The Next Level.

Uniformiteit in succes

Buiten kijf staat dat met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, het korps een onuitwisbare indruk achterlaat. Ook de uniformen, die zijn afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers, dragen bij tot dit aanzien. Het uniform is er in twee uitvoeringen: een gala uitvoering met donkerblauwe broek en zwarte kolbak en een zomeruniform met witte broek en (platte) witte pet. Maar bovenal vormt het repertoire, de inzet en overtuiging waarmee Adest Musica zich presenteert de echte basis voor het succes!

Swingende optredens

Ieder jaar staat de agenda overvol. Met belangrijke taptoes en evenementen in Nederland. Maar ook over de grens laat Drum- en Showband Adest Musica haar gezicht regelmatig zien. Succesvolle trips naar de Duitse steden München, Hannover en Stuttgart, optredens in het Franse Chalon-sur-Saône, een podiumshow in het Zwitserse Luzern en een showoptreden in het Noorse Trondheim zijn enkele recente hoogtepunten. De laatst genoemde betrof een deelname aan het Landenfestivalen I Trondheim in juni 2014. Tezamen met circa 8500 muzikanten werd in het centrum van de stad opgetreden. ’s Avonds werd deelgenomen aan een taptoe met een internationaal deelnemersveld. Het showoptreden vond plaats in het uitverkochte Lerkendal Stadion, thuisbasis van de professionele voetbalclub Rosenborg BK.
In het najaar van 2014 werd met succes voor de tweede maal deelgenomen aan het unieke World Band Festival Luzern met jaarlijks zo’n 19.000 bezoekers. Adest Musica bracht tijdens de Tattoo on Stage, een onderdeel van dit festival, een zogeheten 'theatershow' die menig Zwitsers hart veroverde.

Ad Est Musica

Dit betekent zoveel als er zit muziek in. Een toepasselijke naam, want de band heeft niet alleen een specifiek eigen gearrangeerd marsrepertoire, de 'Adest-Sound', maar ook een gevarieerd concertrepertoire, met daarin onder andere big band- en filmmuziek. Drum- en Showband Adest Musica heeft haar repertoire de afgelopen jaren met veel succes op cd vastgelegd. De laatste cd betreft het album Mother Earth. Deze is begin 2013 uitgebracht en bevat alle muziekwerken die door de Drum- en Showband uitgevoerd werd op het WMC 2013, aangevuld met enkele concertwerken. Ad Est Musica!

Gedegen voorbereiding

De opleiding van muzikanten vindt voornamelijk plaats binnen de eigen Jeugdband, die ongeveer 25 jongens en meisjes tussen 8 en 16 jaar telt. De instructie wordt voornamelijk door muzikanten uit de Drum- en Showband wordt verzorgd. Daarnaast wordt individueel door de jonge muzikanten gewerkt aan het behalen van muziekdiploma's A, B, C en zelfs D. Zo kunnen zij op 16-jarige leeftijd soepel instromen in de Drum- en Showband.

Drum- en Showband Adest Musica, The Next Level!

April 2015

Instructieteam Drum- en Showband Adest Musica

Rob Balfoort, algehele muzikale leiding
Jos Lustberg, instructie slagwerksectie
Frank Ranzijn, choreografie
Sandra Dol, basis- en showexercitie
Daan Wolvers, basisexercitie

Share > Fb Tw In @

EERSTVOLGENDE ACTIVITEITEN

25-11Wijk aan Zee, StreetparadeJEB
25-11Birmingham (UK), TaptoeDSB
26-11Birmingham (UK), TaptoeDSB
02-12Noordwijkerhout, OptredenPTB
09-12Sassenheim, OptredenACB
12-12Delft, OptredenACB
17-12Voorhout, OptredenACB
23-12Oegstgeest, OptredenACB
23-12De Kleine Engel, Lisse, Concer...ABR
03-02Gorinchem, TaptoeDSB

TWITTER

FACEBOOK