background
Opleidingsplan Adest Musica
De beste muzikale start

Adest Kids, de oriëntatiefase

Kinderen rond 8 jaar kunnen zich bij Adest Musica aanmelden voor een speciale vooropleiding, de Adest Kids. Hierbij krijgen zij in groepjes van maximaal 10 kinderen een eerste indruk in het muziek maken met alle mogelijke instrumentarium. Daarnaast worden de eerste beginselen van het notenschrift bijgebracht. Na deze 10 gratis lessen hebben de kinderen een goed beeld van hun muzikale mogelijkheden binnen Adest Musica en zijn zij van harte welkom als lid van de vereniging.

Adest Musica Leerplan, op de goede weg

Vanzelfsprekend wordt aan de opleiding van de jeugdleden van Adest Musica veel aandacht besteed. De lesmethoden worden continue verbeterd en de opzet van de lessen regelmatig aangepast aan de eisen van de tijd. Leerlingen krijgen les volgens het door Adest Musica ontwikkelde leerplan. Het leerplan is gebaseerd en afgestemd op het hoge niveau van de Drum- en Showband.

Na het doorlopen van de oriëntatiefase, de Adest Kids, wordt een gerichte keuze gemaakt voor een instrument. De leerling is dan aspirant en maakt deel uit van het Aspirantenorkest. Hier starten we met de muziek- en exercitielessen op weg naar instroming in de Jeugdband van Adest Musica. Onze docenten verzorgen de individuele muziek- en theorielessen het eerste jaar helemaal gratis (circa 40 lessen).

Zodra de muzieklessen starten, wordt eveneens begonnen op exercitie technisch gebied, het loopwerk. Dit gedeelte wordt verdeeld in vier blokken/niveaus. Na gemiddeld twee jaar zijn de aspiranten voldoende opgeleid om A examen te doen. Na het behalen van het diploma neemt de aspirant plaats in de Jeugdband. Vanaf dat moment draaien ze dan ook volledig mee als jeugdbandlid.

Jeugdband Adest Musica, exerceren en musiceren

Zodra het vereiste niveau is behaald, treedt de leerling toe tot Jeugdband Adest Musica. Met andere woorden, vanaf dat moment neemt hij of zij deel aan alle repetities en exercities. Een jaarlijks terugkerend goed gevulde agenda aan optredens hoort daar natuurlijk bij.

Examinering

Twee keer per jaar worden er door Adest Musica examens georganiseerd voor het behalen van muziekdiploma's. De examens die de leden afleggen bestaan niet alleen uit een praktijkgedeelte - het blaas- en slagwerk - ook het theoretisch gedeelte wordt getoetst.
De examens worden afgenomen door instructeurs vanuit de vereniging en een afgevaardigde van de Jeugdcommissie. Uiteindelijk is het doel dat het jeugdlid op 16-jarige leeftijd het C diploma heeft behaald en kan doorstromen naar Drum- en Showband Adest Musica.

Adest Musica, professioneel in opleidingen!

April 2015

Contact

Instructieteam Mini Kids, Adest Kids en Aspirantenorkest

Sonja Berg, muzikale leiding Aspirantenorkest
Pim van Delft, muzikale leiding Aspirantenorkest
Peter Geerlings, muzikale leiding Aspirantenorkest
Esmée de Vries, basisexercitie Aspirantenorkest
Stein Fakkel, basisexercitie Aspirantenorkest
Coen Huijbrechts, basisexercitie Aspirantenorkest
Wouter Kerkvliet, basisexercitie Aspirantenorkest

Gijs Overvliet, oriëntatie lessen Adest Kids
Margot Volten, oriëntatie lessen Adest Kids

Saskia Merbis, muzikale leiding Mini Kids

Share > Fb Tw In @

EERSTVOLGENDE ACTIVITEITEN

05-04Sassenheim, StreetparadeJEB
25-04Sassenheim, StreetparadeJEB
25-04Sassenheim, StreetparadeDSB
25-04Sassenheim, StreetparadeJEB
27-04Katwijk aan Zee, TaptoeDSB
27-04Sassenheim, StreetparadeDSB
27-04Sassenheim, StreetparadeJEB
04-05Sassenheim, SerenadeDSB
05-05Deventer, TaptoeDSB
05-05Drunen, TaptoeJEB

TWITTER

FACEBOOK