background
Adest Brass
Adest Brass, voor jong en oud

Adest Brass van Drum- en Showband Adest Musica is in november 2016 officieel van start gegaan. Dit jongste onderdeel van de Sassenheimse vereniging is een orkest dat alleen op het podium concertmatige optredens verzorgt.

Optreden met flair

Met vaste regelmaat presenteert Adest Brass zich middels een concertmatig optreden. In februari 2017 vond een unieke samenwerking plaats met HOPP?! De Feestband van Nederland! Dit was het eerste concert van Adest Brass en een avond vol gezelligheid is wat volgde. December 2017 sloot Adest Brass het muzikale jaar af van Adest Musica met een Adest Brass Christmas Party, een avond met veel gezelligheid en muziek. Daarnaast presenteert Adest Brass bij lokale evenementen zoals onder andere tijdens het bloemencorso Bollenstreek en de 5 mei vieringen in Sassenheim. Ook Adest Brass zoekt, zoals elke muzikale afdeling van Adest Musica, elk jaar naar nieuwe frisse uitdagingen.

Voor jong en oud

Door de oprichting van de Adest Brass is voor muzikanten uit de Drum- en Showband een mogelijkheid gecreëerd om te blijven musiceren. Zij kunnen, wanneer de exercities en repetities van deze afdeling een te grote druk gaan vormen, binnen Adest actief blijven. Daarnaast biedt het orkest alle ruimte voor elke andere muzikaal geïnteresseerde muzikant. Om die reden zijn er onder de leden van Adest Brass zowel Adest-veteranen te vinden alsook muzikanten die geen enkele oude binding hebben met de vereniging, maar wel zin hebben om muziek te maken. Het hoofddoel van Adest Brass is om zonder competitiedrang gezellig samen te musiceren en daarbij regelmatig het publiek te trakteren op een goed stuk muziek!

Indrukwekkend repertoire

Adest Brass telt anno 2019 zo’n 30 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek. De instrumentele bezetting komt overeen met die van de Jeugdband en Drum- en Showband. Het programma bevat lichte muziek die afkomstig is uit musicals, films en populaire muziek. En ook schuwt men een uitstapje naar (licht) klassiek georiënteerd repertoire niet. Vanzelfsprekend wordt ook marsmuziek gespeeld, want Adest Brass blijft een onderdeel van Drum- en Showband Adest Musica!

Sponsor Adest Brass

Van Vliet Catering, www.vanvlietcatering.nl

Instructie Adest Brass

Marcus Kerpershoek, algehele muzikale leiding

Share > Fb Tw In @

EERSTVOLGENDE ACTIVITEITEN

05-04Sassenheim, StreetparadeJEB
25-04Sassenheim, StreetparadeJEB
25-04Sassenheim, StreetparadeDSB
25-04Sassenheim, StreetparadeJEB
27-04Katwijk aan Zee, TaptoeDSB
27-04Sassenheim, StreetparadeDSB
27-04Sassenheim, StreetparadeJEB
04-05Sassenheim, SerenadeDSB
05-05Deventer, TaptoeDSB
05-05Drunen, TaptoeJEB

TWITTER

FACEBOOK